مقاله بررسی مشخصه اعتياد

دسته بندي : علوم انسانی » علوم اجتماعی
مقاله بررسي مشخصه اعتياد در 22 صفحه ورد قابل ويرايش

مشخصه اعتياد

1- رفتار بي اراده:

زماني كه در خود احساس ضرورت براي انجام كاري بطور پيوسته داريد، چيزي بيش از يك عادت معمولي است. تكرار مداوم معمولاً تلاش براي كسب مجدد شادي و نشاط اوليه است زماني كه تمايلات ايده آليستي بر زندگي حاكم مي شوند و انسان را درگير مسائل جزئي وجود داشت نامربوط مي كند. ممكن است نشانه هايي از اعتياد در انسان باشد.

2- كمبود ارداده:

يكي از علائم و نشانه هاي رشد و كمال اين است كه بتوانيم براي رفتار هايمان حد و حدود تعيين كنيم اگر خيلي نسبت به عادت هايمان احساس وابستگي كنيم و براي مهار آن ها قدرتي وجود نداشته باشد، احتمالش زياد است كه به آن رفتار اعتياد پيدا كرده باشيم.

3- شانه خالي كردن از قبول مسووليت:

يكي از خصوصيت كه بين همه معتادين متداول است اين است كه عادت خود را تقصير ديگران مي اندازند ناديده گرفتن اهميت مسائل، دروغ گويي به خانواده و دوستان و سرپوش گذاشتن روي خطاها و اشتباهات، همه و همه نشانه هاي اين است كه رفتار فرد، بي اراده و بي اختيار است.



4- جايگزيني براي عادت هاي ناپسند:

تا به حال متوجه شده ايند كه اعضاي انجمن معتادين الكلي چقدر قهوه استفاده مي كنند؟ يا اينكه چطور افرادي كه به تازگي سيگار را ترك كرده اند براي ماهها پيوسته آدمامس مي جوند؟ اين افراد يك نوع اعتياد را با نوع ديگري جايگزين كرده اند چون اين باعث قوت قلب آنها مي شود.

5- تمايل به عادات ناپسند مختلف:

ممكن است فردي هر شب در غذا خوردن زياده روي كند و بعد به بهانه داشتن فشار و

استرس بري رفع سوزش معده، داروي، آنتاسيد استفاده كند، بدون اينكه بداند به هر دو آن ها معتاد شده است. فردي كه به كار اعتياد دارد و شبها به روابط جنسي نامشروع پناه مي برد، ممكن است براي توجيه كار خود بگويد كه او براي ايجاد رابطه اي معقولاند تر وقت ندارد. اما اين مي تواند نشانه اي از تمايل وي براي انجام اعمال ناسالم بصورت عادت باشد.

6- اصليت خانوادگي:

فرزندان بالغ معتادين الكلي ممكن است به كلي از استفاده مشروبات الكلي امتناع كنند، اما ممكن است به چيز ديگري اعتياد پيدا كنند. اعتياد آنها مي تواند در ورزش يا كار بيش از حد باشد.





7- عدم اطمينان:

اعتياد از هر نوعي كه باشد، همواره با ناراحتي عدم اعتماد و نا امني و ترس از شكست همراه است. نشانه ديگر آن عدم احساس تعهد است. فرد معتاد انتخابهاي نادرستي انجام مي دهد و نمي تواند درك كند كه ايجاد يك رابطه صادقانه و با اعتماد با ديگران و قبول تواناييها و ناتواني هايش چقدر مي تواند برايش موثر باشد.

v مقاله: كنترل شخصيت معتاد كننده نويسنده: آزمند

آيا اعيتاد يك نوع بيماري است ؟

اعتياد يك « بيماري اجتماعي» است كه در عوارض جسمي و رواني دارد و تا زماني كه به علل گرايش «بيمار» توجه اعتياد به مواد مخدر يكي از مهمترين مشكلات اجتماعي، اقتصادي و بهداشتي است كه عوارض ناشي از آن تهديدي جدي براي جامعه بشري محسوب شده و موجب ركود اجتماعي در زمينه هاي مختلف مي گردد. هم چنين ويرانگري هاي حاصل از آن زمينه ساز سقوط بسياري از ارزش ها و هنجارهاي فرهنگي و اخلاقي شده و بدين ترتيب سلامت جامعه را بطور جدي به مخاطره مي اندازد.

تحليل گران مسائل سياسي و اجتماعي بر اين باورند كه در تهاجم و نفوذ فرهنگي، پديده مواد مخدر مهمترين عامل به تباهي كشيدن و انحطاط اخلاقي جوامع به شمار مي رود. متأسفانه گسترش دامه مصرف مواد مخدر در جامعه امروزي به حدي است كه حتي قشر متفكر و تحصيل كرده را به سمت خود كشانده است. مبارزه با اعتياد نيز قطعاً بيش از آنكه مأموريتي در راستاي وظايف مصرحه نيروي انتظامي باشد، اقدامي است استراتژيك در مقابله با ابزرار نظام سلطه جهاني در انحطاط اخلاقي جوامع با اهداف خاص سياسي.

اعتياد بعنوان يك آسيب اجتماعي، هيچ گاه بطور كامل ريشه كن نخواهد شد. اما با تدبير، انديشه و تلاشي مخلصانه مي توان آن را به كنترل درآورد. به اميد روزي كه جامعه اي داشته باشيم كه اگر هم در آن فرد معتادي وجود دارد، درصد نجات خويشتن باشد.

آنچه در مورد اعتياد و مواد مخدر بايد بدانيم:

اعتياد به مواد مخدر يكي از عوامل اصلي شيوع بيماري هاي ايدز و هپايتي مي باشد.

مواد مخدر آنچنان ساكت و بي صدا بر جسم و روان نابودي ميليونها مغز فعال مي شود كه سرمايه هاي آينده جامعه بشري به شمار مي روند. اگر در صد كمي از كودكان كه والدين آنها معتاد هستند به سوي بزهكاري سوق داده شوند، بعد از گذشت چندين سال تعداد بزهكاران در اين مملكت به هزاران نفر خواهد رسيد. اعتياد بيش از يك ميليارد نفر از اعضاء خانواده معتادان را در جهان بطور مستقيم با مشكلات ناشي از اين آسيب مواجه نموده است.

مواد مخدر منشاء وقوع بسياري از جرائم اجتماعي نظير: قتل، تجاوز، سرقت و ..... مي باشد. مواد مخدر سالانه حدود 600 ميليارد دلار سود به حساب سوداگران مرگ واريز مي كند كه اين رقم چند صد برابر كل بودجه كشور، و بسياري ديگر از كشورهاي بزرگ دنياست.

75% از زندانيان كشور را بطور مستقيم و غير مستقيم مجرمين مواد مخدر تشكيل مي دهند كشور ما در همسايگي بزرگترين توليد كنندگان مواد مخدر جهان (افغانستات و پاكستان) موسوم به «هلال طلائي» و در مسير تراتريت مواد مخدر قرار گرفته است و در اين راه خود نيز قرباني آن مي گردد.كشور ما در مقابله ورود و شيوع اين مواد خانمانسوز، به منظور كنترل و حفاظت مرزهاي شرقي اقدام به احداث بيش از هزار كيلومتر جاده، دهها پاسگاه مرزي و برجك و ديده باني و حفر چندين كيلومتر كانال و .. نموده است و هزارات نفر از فرزندان اين مرز و بوم نيز به فجيع ترين وضع به شهادت رسيده است.

مراحل اعتياد

1- مرحله آشنايي:

اين مرحله با تشويق ديگران ( مخصوصاً دوستان ناباب) يا از روي غرور و كنجكاوي خود فرد مشروع مي شود.

2- مرحله شك و ترديد:

در اين مرحله فرد با مبارزه با اميال خود مي پردازد.

از ارقام به دست آمده جدول مربوط به شغل پاسخگويان چنين مشاهده شد 20% اعلام كرده اند كه شاغل هستند و 80% كه بيشترين تعداد و ميزان پاسخگويان را تشكيل مي دهند اعلام كرده اند كه بيكار هستند و شغلي ندارند اين يك فاجعه بزرگ براي كشوري جوان است كه بيشترين افراد شاغل نباشند كه دولتمردان بايد تدابير خاصي را در اين خصوص اتخاذ كنند.

از جدول مربوط به ميزان درآمد پاسخگويان جوان معتاد چنين مشاهده شد 75% درآمد ندارند، 08% زير 50 هزار تومان درآمد دارند. 09% نيز بين 50 الي 100 تومان درآمد دارند و 08% نيز بالاتر از 100 هزار تومان درآمد دارند.

در مورد وضعيت سكونت از جوانان پرسيده شد كه به شرح زير جواب داده اند.

07% منزل شخصي دارند،

40% منزل استيجاري در اختيار دارند،

28% نيز در منازل رهني مسكن هستند،

25% نيز به غير از موارد فوق اشاره كرده اند كه ممكن است سازماني، پدر، مادري و يا در نزد اقوام زندگي مي كنند.

در مورد با هم زندگي كردن والدين جوانان سئوال شده كه چنين پاسخ گفته اند.

45% اعلام كرده اند پدر و مادرشان با هم زندگي مي كنند و 55% نيز اعلام كرده اند كه پدر و مادرشان با هم زندگي نمي كنند.

از ارقام به دست آمده جدول مربوط به نوع مواد مخدر مصرفي پاسخگويان چنين مشاهده شد:

47% ترياك مصرف مي كنند كه بيشترين ميزان را تشكيل مي دهند.

30% از پاسخگويان هروئين مصرف مي كنند.

13% از پاسخگويان شيره مصرف مي كنند.

10% نيز به غير از موارد فوق اشاره كرده اند.

35 نفر نيز به دو نوع مواد مخدر مصرفي اشاره كرده اند.

در مورد طريقة مصرف مواد مخدر از پاسخگويان سئوال شده كه به شرح پاسخ گفته اند:

13% ترزيق

27% خوردن

13% استنشاق

35% كشيدن كه بيشترين ميزان مي باشند

12% نيز غيره را اشاره نموده اند كمترين ميزان مي باشند.
دسته بندی: علوم انسانی » علوم اجتماعی

تعداد مشاهده: 2751 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 22

حجم فایل:16 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: