پروژه کارآفرینی تولید چیپس سیب زمینی

دسته بندي : کارآفرینی » صنایع غذایی
پروژه کارآفريني توليد چيپس سيب زميني در 35 صفحه ورد قابل ويرايش


1- 1 مقدمه :

چيپس سيب زميني يکي از انواع اسنک هاست. از سيب زميني، برش هاي بسيار نازک تهيه کرده و در روغن داغ سرخ مي کنند تا برشته شود. سپس مي گذارند تا سرد شود و آنرا بسته بندي مي نمايند.

مواد افزودني به چيپس هاي ساده ، تنها نمک است، اما انواع ادويه جات را هم به چيپس اضافه مي کنند تا طعم هاي مختلفي از آن ايجاد نمايند. چيپس سيب زميني همچون ديگر انواع اسنک، بخش اعظم درآمد کشور آمريکا را تشکيل مي دهد و توليد کنندگان آن، سالانه ميليون ها دلار نصيبشان مي شود.



1 – 2 نام کامل طرح و محل اجراي آن :

توليد چيپس سيب زميني



محل اجزا :

شهر صنعتي



1 – 3 – مشخصات متقاضيان :



1 – 4 – دلايل انتخاب طرح :

از ديرباز در تاريخ صنعت در کشور هاي صنعتي و در کشور هاي در حال توسعه توليد مواد غذايي و در واقع هر محصولي که با تغذيه انسانها ارتباط داشته باشد از جمله سودآور ترين طرح ها بوده است و همه روشه گرايش به سوي اينگونه طرح ها در جوامع صنعتي بيشتر مي شود ، دلايل اصلي اين گرايشات در وحله اول سودآوري اين گونه طرح ها و در وحله دوم اشتغالزايي مناسب اينگونه طرح ها ميباشد



1 – 5 ميزان مفيد بودن طرح براي جامعه :

از جنبه هاي مفيد بودن طرح براي جامعه مي توان به سودآوري و اشتغالزايي آن اشاره نمود که مي تواند درصدي هر چند از مختصر از درصد بيکاري در جامعه کم کند



1 – 6 - وضعيت و ميزان اشتغالزايي :

تعداد اشتغالزايي اين طرح 14 نفر ميباشد .





تاريخچه و سابقه مختصر طرح :

مي گويند که چيپس را اولين بار، جورج گرام، سرآشپزي در منطقه مون ليک نيويورک در 24 آگوست سال 1853م تهيه نمود. روزي يکي از مشتريان گرام، سيب زميني سرخ شده او را نخورد، به اين دليل که برش هاي سيب زميني خيلي کلفت بود. بنابراين گرام تصميم گرفت تا برش هاي سيب زميني را آن قدر نازک تهيه کند که براي خوردنشان، حتي نيازي به چنگال نباشد. بر خلاف انتظار گرام، مشتريان از اين ابتکار او هيجان زده شدند و خيلي از چيپس خوششان آمد. از آن پس، چيپس جاي خود را در ليست غذاهاي آن منطقه باز کرد.

توليد انبوه چيپس تنها پس از اختراع ماشين هاي پوست کن سيب زميني در سال 1920 ميلادي گسترش يافت.


چيپس طعم دار

چيپس ها همچنان بدون طعم و مزه خاص باقي ماندند تا اين که در سال 1950 ميلادي، يک کارخانه دار ايرلندي که در زمينه توليد چيپس فعاليت مي کرد، سعي در توليد چيپس هاي طعم دار نمود. بعد از چند بار استفاده از روش آزمون و خطا، او اولين چيپس هاي طعم دار را با طعم هاي پياز و پنير و سرکه نمکي به بازار عرضه نمود. (البته شايان ذکر است که اوايل، حتي نمک را هم به چيپس اضافه نمي کردند؛ بلکه در بسته کوچکي، در کنار چيپس قرار مي دادند تا هر کس به ميزان دلخواه، آنرا به چيپس اضافه نمايد).

اختراع چيپس هاي طعم دار، ماهيت چيپس هاي سيب زميني را تغيير داد. بعدها توليد کنندگان چيپس، مواد مختلف طبيعي و مصنوعي را به چيپس ها اضافه مي کردند. امروزه چيپس، با طعم هاي متفاوتي تهيه مي شود که مطمئناً اگر گرام بود، با ديدن اين همه تنوع شگفت زده مي شد. مهمترين طعم هاي چيپس، پياز و خامه، تنوري، پياز و پنير، سس گوجه فرنگي، سرکه نمکي، پياز و جعفري و ... مي باشد.

البته برخي کارخانجات، چيپس سيب زميني پخته را که کم چرب است براي افرادي که رژيم غذايي دارند، عرضه نموده اند.


چيپس پرينگلز

نوع خاصي از چيپس سيب زميني به نام پرينگلز «Pringles» هم وجود دارد. در تهيه اين نوع چيپس، از سيب زميني خمير مخصوصي تهيه مي کنند. سپس، خمير را تحت فشار قرار داده و از آن چيپس هاي يک اندازه و هم شکلي تهيه مي کنند. سپس چيپس ها را سرخ مي کنند. اين چيپس ها از نظر ظاهري کاملاً يک شکل و يک اندازه هستند.


چيپس ذرت

موفقيت در توليد چيپس سيب زميني، سبب توليد چيپس ذرت هم شد که آنهم در نوع خود، انواع طعم ها را داراست. امروزه، در دستورالعمل هاي بسياري از غذاها، چيپس و يا چيپس خرد شده استفاده مي شود؛ همچون استفاده از نان خرد شده که در تهيه بسياري از غذاها، جايگاه ويژه اي دارد. در پخت برخي غذاها مثل پيراشکي، همبرگر يا در تهيه برخي انواع سس، از چيپس استفاده مي کنند.

کشت سيب زميني

سولانوم توبروزوم گياهي است پايا با برگهاي متناوب ، مرکب و تکثير آن از طريق کاشتن توبرکولها و يا قسمتهايي از توبرکول که داراي جوانه است صورت مي‌گيرد. کشت اين گياه بيشتر در زمينهاي شني انجام مي‌شود. توبرکولها را بايد بدون آنکه روي يکديگر انبار شوند در محل خشک و تاريک نگهداري کرد. خيساندن توبر کول در آب جوشان و بعد پاشيدن مقداري گرد آهک روي آنها و همچنين خيساندن آنها در آب نمک‌دار از جوانه زدن سيب زميني جلوگيري مي‌کند و يا آن را به تاخير مي‌اندازد. همچنين خيساندن توبر کولها در يک محلول دو درصد نفتالن- استات دو پتاسيم يا گذاشتن آنها در مجاورت بخارهاي نفتالن- استات دو متيل موجب جلوگيري از جوانه زدن مي‌شود.

سيب زميني در مقابل سرما و يخ زدگي حساس است و يخ زدگي موجب مي‌شود که ذخاير نشاسته‌هاي سيب زميني قندي شده و به سيب زميني يک مزه قندي و شيرين بدهد. آغاز جوانه زدن سيب زميني توام با پيدا شدن رنگ سبز و افزايش مقدار سولانين در توبرکول است. شکل ظاهري سيب زميني را ، توسعه زياد و قابل توجه پارانشيم پوستي و مخصوصا ناحيه مغز که پر از آميدن است بوجود آورده است. پوسته خاکستري رنگ خارجي سيب زميني همان سوبر و حفره هاي موجود در روي سطح سيب زميني يا چشمهاي سيب زميني محل جوانه ها است.

کشت سيب زميني مورد تهديد آفتهاي متعددي قرار مي‌گيرد که از آنجمله مي‌توان Phytophora Infestana ، Dorylore ، مواد پوسيدني خشک يا مرطوب و ويروسهاي فيلتران ، بيماريهاي Mosaique و پيچ خوردگي را نام برد و بنابراين نکته مهم در کشت سيب زميني پيدا کردن و کشت نژادهايي است که بتوانند در مقابل اين آفتها مقاومت کنند. کشت مکرر توبرکول سيب زميني موجب فساد گياه مي‌شود و بايد گاهگاه از گياهان تازه‌تر و نسلهاي جديدتري استفاده کرد. از طرف ديگر استفاده از سيب زمينيهاي دست چين و انتخاب شده نيز کافي نيست براي رفع اين اشکال دو راه حل پيشنهاد شده است.


گزارش مختصر بازديد از واحد ها توليدي با خدماتي مرتبط با موضوع پروژه :

بازديد از کارخانه چيپس چي توز

در بازديد بعمل آمده از کارخانه توليد کننده چيپس و پفک چيتوز به بررسي روش هاي توليد چيپس در اين کارخانه پرداختيم و ماشين آلات و سيستم هاي توليد را در آن مورد بررسي قرار داديم ، اين کارخانه با ظرفيت توليد بالاي توليد يکي از کارخانه مطرح در زمينه توليد اين محصول در کشور است که با بهره گيري از نيروي انساني مجرب و ماشين آلات مناسب اقدام به توليد مي نمايد ، همچنين در اين بازديد با روش هاي مديريت و برنامه ريزي کارخانه آشنا شديم و روش هاي تامين مواد اوليه را مورد بررسي قرار داديم .



جنبه هاي ابتکاري بودن و خلاقيت به کار رفته شده :

از جنبه هاي ابتکاري بودن در توليد اين محصول مي توان به ارائه طعم هاي جديد و تند که مخاطب زيادي دارند اشاره نمود ، توليد طعم هاي جديد و بخصوص طعم هاي تند مي توان نظر بسياري را به توليدات کارخانه جلب نمايد .


دسته بندی: کارآفرینی » صنایع غذایی

تعداد مشاهده: 2161 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 35

حجم فایل:583 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: