پروژه کارآفرینی تولید و بسته بندی آبلیمو

دسته بندي : کارآفرینی » تولیدی
پروژه کارآفريني توليد و بسته بندي آبليمو در 34 صفحه ورد قابل ويرايش


- 1 مقدمه :

عليرغم نياز کشور به واردات محصولات کشاورزي و فقدان امکانات کافي در جهت حمل و نقل سريع و صحيح اين محصولات به بازارهاي مصرف، موجب ازبين رفتن سرمايه کشاورزان داخلي و افزايش نرخ واردات فرآورده هاي کشاورزي به کشور مي گردد. از ديگر سو نياز به محصولات کشاورزي در تمام فصول، اهميت يافتن روشي براي حفظ و نگهداري بلند مدت اين محصولات را دو چندان مي نمايد. صنايع غذايي با ايجاد تغييراتي روي ماده خام مي توانند پاسخگوي هر دوي اين مشکلات باشند.

هدف عمده صنايع غذايي بر دو نکته فوق استوار است، يعني فرآوري مواد غذايي به گونه اي بتواند با دارا بودن ماندگاري زياد، مانع از فساد اين مواد شده و امکان استفاده از آن را در تمام طول سال فراهم آورد.

صرح حاضر نيز در همين راستا به توليد آبليمو و بسته بندي آن اختصاص دارد. ذيلاً اشاره مختصري به توليد آبليمو خواخد آمد:

به منظور توليد آبليمو در مقياس صنعتي، از ليموهاي سبز نارس استفاده مي شود زيرا با رسانده شدن اين ميوه در انبار با کاهش ضخامت لايه سفيد رنگ داخلي ليمو و پوست جداره هاي داخلي، کيفيت بهتري از لحاظ عصاره گيري حاصل مي گردد. انبار مورد استفاده براي رساندن ميوه بايد داراي 88-86% رطوبت و دماي 14-13 درجه سانتي گراد باشد. پس از اتمام دوره انبار کردن، ليموها را خارج نموده و شستشو مي دهند، اين شستشو باعث ضد عفوني شدن محصول نيز شده و مانع از آلودگي هاي مختلف مانند Alternaria مي گردد.

براي عصاره ليمو از پرس هاي حلزوني يا مارپيچي استفاده مي شود و در مرحله بعد با استفاده از فيلتر پرس سپراتور، پالپ از عصاره جدا مي گردد. پس از خروج محصول از دي اريتور توس هموژنيزاتور همگن شده و به مدت 30 ثانيه با حرارت 77 درجه سانتي گراد پاستوريزه و به دستگاه پرکن / دربند هدايت مي شود. پس از دربندي و ليبل زني محصول نهايي آماده ارسال به انبار خواهد بود.



1 – 2 نام کامل طرح و محل اجراي آن :

توليد الکترود و بسته بندي آبليمو با ظرفيت توليد 800 تن در سال



محل اجرا :





1 – 3 – مشخصات متقاضيان :

نام


نام خانوادگي


مدرک تحصيلي


تلفن














1 – 4 – دلايل انتخاب طرح :

توجه به خودکفايي اين صنعت در دولت و همجنين نياز بازار داخلي به توليد اين محصول با توجه به اين که توليد و بسته بندي آبليمو مي تواند به رشد و شکوفايي اقتصادي کشور کمکي هر چند کوچک نمايد و با در نظر گرفتن علاقه خود به توليد هاي کارگاهي صنعتي اين طرح را براي اجرا انتخاب کرده ام.

1 – 5 ميزان مفيد بودن طرح براي جامعه :

اين طرح از جهات گوناگون براي جامعه مفيد است ، شکوفايي اقتصادي و خودکفايي در توليد يکي از محصولات ، سوددهي و بهبود وضعيت اقتصادي ، اشتغالزايي ، استفاده از نيروي انساني متخصص در پرورش کالاي داخلي و بهره گيري از سرمايه ها و داشته هاي انساني در بالندگي کشور .



1 – 6 - وضعيت و ميزان اشتغالزايي :

تعداد اشتغالزايي اين طرح 20 نفر ميباشد .



تاريخچه و سابقه مختصر طرح :

خواص آبليمو طبيعي و مضرات آبليمو غير طبيعي :

آيا ميدانيد آب ليمو طبيعي در درمان 220بيماري تاثير مستقيم دارد و اگر بصورت غير طبيعي تهيه گردد نه تنها خواص درماني و غذايي ندارد بلکه موجب بسياري از بيماريها از جمله سيروز کبدي ,سرطانهاي مختلف و بيماريهاي کليوي و بسياري ديگر از بيماريها ميگردد.

شناسايي آبليمو طبيعي از ديد يک مصرف کننده طبق استانداردهاي جهاني و استاندارد ايران :

مهمترين مورد ي که يک مصرف کننده بايد به آن توجه کند رنگ طبيعي آبليموست که طبق استاندارد شماره 107اداره کل استاندارد ايران زرد يا زرد کهربائي و ديگر خصائص آن ازجمله طعم طبيعي ليمو که ترشي مايل به کمي تلخي که ناشي از اسانسهاي موجود در پوست بمقدار 5/گرم در ليتر است مي باشد.اسانسهاي روغني موجود در پوست که موقع آب گيري وارد آبليمو ميگردد خود خواص ضد عفوني کننده زياد داشته ونيز مانند حفاظي ويتامين ث موجود در آنرا حفظ ميکند.از ديگر مشخصات يک آبليموي طبيعي بوي آن که بايد داراي بوي طبيعي ليمو ترش باشد ديگر لرد يا مواد جامد محلول در آن بوده که متاسفانه عوام فکر مي کنند که در آبليمو هر چه کمتر باشد بهتر است ولي از لحاظ استاندارد حداقل ان بايد 8گرم در ليتر و حداکثري ندارد و بستگي به کيفيت ليمو و طبيعي بودن آبليمو است مقداري نيز که در ته شيشه ته نشين ميگردد بواسطه خاصيت سوسپانسيوني آبليمو کاملا طبيعي است و از لحاظ استاندارد تا 5درصد مجاز است.بنابراين آبليموهايي که فاقد اين ويژگيها ست بايد در طبيعي بودن آن شک کرد.



شمه اي از خواص غذايي و درماني يک آبليمو طبيعي :

1-آبليمو در افزايش ديد تاثير دارد.

2-آبليمو از تاسي سر جلوگيري کرده و در تقويت مو موثر است .

3-ليموترش سرشار از ويتامينهاي آ,ب ,ث ,آهن ,کلسيم ,سديم ,منيزيم ,فسفر و پتاسيم است.

4-آبليمو منبع مهم اسيد سيتريک و اسکوربيک است که کنترل کننده اسيد اوريک است.

5-آبليمو باسيلهاي مختلف حصبه و اسهال خوني و....نابود کرده و از بين مي برد.

6-اگر در سلامت آب آشاميدني شک داريد چند قطره آبليمو به آن اضافه کنيد که باعث ضد عفوني شدن آن ميگردد.ضمنا در بسياري از کشورهاي پيشرفته اين عمل براي ضد عفوني کردن آب آشاميدني مرسوم است .

7-آبليمو در هضم غذا ونيز درمان بسياري از بيماريهاي معدي تاثير دارد.

8-در درمان سرماخوردگي ،تب ،تنگي نفس ،رماتيسم ،التهاب ،ديابت ،ناتواني جنسي ،ذ کام ذات الريه ،گلودرد چرکي ،غلظت خون ،تب ،خال سردرد،دردهاي کليه و شکم ،سنگهاي کليوي و کبدي ،چربي خون ،دفع آبهاي اضافي و سموم بدن ،کم خوني، ترش کردن ،دفع سموم کبدي، تقويت اعصاب ،پيشگيري و درمان بسياري از سرطانها،,پوکي استخوان ،نقرس ،سفيدي موي سر و درمان بسياري از بيماريهاي پوستي تاثير مستقيم دارد.

9-در خنثي سازي زهر حشرات ،عقرب و مار تاثير دارد.

10- از بين برنده جوشهاي و دمل چرکي است.

11- از پيري زودرس جلوگيري ميکند.

گزارش مختصر بازديد از واحد ها توليدي با خدماتي مرتبط با موضوع پروژه :

بازديد از کارخانه توليد و بسته بندي آبليمو

بر اساس هماهنگي هاي بعمل آمده در بازديد از مرکز توليد و بسته بندي آبليمو به بررسي سيستم ها و دستگاهها و ماشين آلات موجود در کارخانه پرداختيم و سيستم مديريت و روش هاي تامين مواد اوليه را در کارخانه مورد ارزيابي قرار داديم ،



جنبه هاي ابتکاري بودن و خلاقيت به کار رفته شده :

ابتکار و نوآوري در کليه رشته ها مي تواند عامل پيشرفت و توسعه قرار گيرد در بخش صنعت و در توليد و بسته بتندي کالايي مانند آبليموکه بازار رقابتي بسيار شديدي دارد استفاده از ايده هاي نو و نوآوري و خلاقيت مي تواند به عامل موفقيت تبديل شود ، طراحي هاي گرافيکي تبليغاتي يکي از عوامل پيشرفت و توسعه اقتصادي در کشور هاي صاحب سبک در صنعت ميباشد ، الگوبرداري از اين روشها براي معرفي کالا و محصولات مي تواند به عنوان يک ايده نو مورد استقيال قرار گيرد .
دسته بندی: کارآفرینی » تولیدی

تعداد مشاهده: 1546 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 34

حجم فایل:584 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: